Ervaringen

Ben jij benieuwd naar hoe anderen Bowen therapie hebben ervaren? Op deze pagina kun je meer lezen over de ervaringen van anderen met Bowen therapie.

Door de moeder van baby T.

Ik heb voor morgenmiddag een afspraak staan, maar deze wil ik graag afzeggen.
Het gaat goed met hem. Hij is echt na die eerdere behandelingen van jou positief veranderd. Relaxter mannetje. M’n man is ook heel positief want we hebben onze avondrust en nachtrust ook weer terug???

Ervaring van G.

Hoi Janna, ik wilde jou nogmaals bedanken voor jouw hulp. Ik ben nog nooit zo lang pijnvrij geweest en dat is zo fijn en bevrijdend. Daarnaast heb je de laatste keer ook mijn ogen geopend en het laatste zetje gegeven om voor mezelf te kiezen. Geweldig! Ik ben je erg dankbaar ?

Door A te O:

“Het voelt als een wonder”.

Ik heb al tijden rugpijn en pijn in mn knie. Fysiotherapie helpt wel wat, maar ik blijf moeite houden met het lopen van langere afstanden lopen en het tillen van boodschappen doet pijn in mn rug.

Na drie behandeling bij Janna, geen pijn meer ook niet in mijn knie, waar ik echt al jaren last van had. Kan het bijna niet geloven, maar de pijn is nog steeds weg.

Door ‘een 29-jarige kapster’:

Daar sta je dan met je handen in het haar.. .lettelijk en figuurlijk…
Ik ben kapster, 29 jaar en heb al 3 jaar ontzettend last van de onderrug.
Zwaar beroep maakt het ook niet beter.
De medische molen al gehad… fysiotherapie, manueeltherapeut, oefentherapeut (oefenmatje overal mee heen), foto’s revalidatiearts: meer sporten, afvallen, om houding denken.. niks te zien op foto.
Toen maar (veel) laten kraken bij de kraker…niks hielp…moedeloos…
Op dat moment zei een vriendin: Janna Kroes doet Bowen therapie (geheel onbekend voor mij).
Ze komt bij mijn paarden maar ze behandelt ook mensen.
Iets voor jou? Nou ja het is het proberen waard.

Je ligt op de tafel en denkt, is dit het?
Ja dit is het althans voor mij wel.

Na paar behandelen ging het al veel beter, door intensief mijn rug (en de rest) te behandelen gaat het nu heel goed.

“Ben echt zo blij dat ik mijn werk, mijn leventje weer pijnloos kan doen!”

Goed om je houding blijven denken,water drinken en positief blijven en ik blijf bowen onderhouden.
Ik zeg vaak tegen mensen alternatieve geneeswijze hoef je niet in geloven maar het werkt echt!
Ik ben heel blij dat ik Janna ontdekt heb,en zij…..Bowen!;-)

Door Esther Nicola:

Altijd stijve en pijnlijke spieren, dagelijks hoofdpijn, onrust en kramp in de voeten, benen, nek en rug, niet kunnen slapen of wakker worden van pijn en kramp, altijd zo verschrikkelijk moe!… Door dit alles m’n werk niet naar behoren kunnen doen en gezellig wandelen of fietsen zat er voor ons niet in… Op mijn 46ste leefde ik als een oude vrouw.

Zo kwakkel ik al jaren door. Nadat de artsen eindelijk besloten dat het fibromyalgie is, loop ik van de ene therapeut naar de andere met als gevolg, nog meer pijn en stijve spieren. Medicijnen slaan niet aan en dan word je letterlijk in de steek gelaten door artsen, die vinden dat je ook meer je best om doen om positief te blijven.. jaja.

Na zeker 6 jaar om modderen, kwam ik via m’n nichtje in contact met Janna, daar ging ik heen met gemengde gevoelens, hoop, maar ook zeker sceptisch. Maar wat ben ik blij met haar!

Echt na 2 behandelingen voelde ik mij al een ander mens. Ik slaap weer! Hiermee verdwijnt natuurlijk ook de vermoeidheid waardoor je de dag weer wat beter aan kunt. Helemaal zonder pijn ben ik nog niet maar mijn leven is nu al niet meer te vergelijken met dat van een paar maand terug. Ik fiets en wandel dagelijks zonder pijn, de nachten vol met kramp zijn verleden tijd, de benen zijn rustig… en geen hoofdpijn meer! Wat een geluk! Ik ga nu een keer per 4 weken naar Janna voor zoals ik t noem: mijn onderhoudsbeurt, en ik voel mij goed!

Janna, ontzettend bedankt, jij gaf mij m’n leven terug! Dit klinkt misschien dramatisch, maar zo voelt het voor mij.

Door mevrouw Poelstra:

Mijn achtergrond: Ik was een vitale en redelijk gezonde vrouw van 55 jaar.

In 2009 ben ik geopereerd i.v.m. borstkanker en vervolgens vijfendertig keer bestraling en zes chemokuren. Meteen na de eerste chemokuur kreeg ik pijn in mijn bovenbenen, heupen en onderrug en elke volgende kuur nam de pijn toe. In het ziekenhuis zei men dat het wel weer zou verdwijnen. Na alle behandelingen, in december 2009, had ik continue pijn in mijn hele lichaam en kon ik eigenlijk al niks meer, maar ik ging door de pijn en de vermoeidheid heen en hoopte op betere tijden.

In 2010 bleef het voorspelde herstel uit. Alles werd erger. Meer pijn en meer vermoeidheid.
December 2010: reumatoloog – fibromyalgie – zware pijnstillers. En deze hielpen echt niks.

Met pijn in mijn hart heb ik mijn auto uitgeleend aan mijn zus. Ik kon toch niet meer rijden. Ik heb een rollator gekocht. Moedeloos heb ik tafeltje-dekje en hulp in huis ingeschakeld.

Mei 2011: orthopeed – discopathie en facetartrose in de onderrug – korset – doorverwijzing internist/oncoloog i.v.m. uitgebreide pijnklachten (controle op metastasen).

Juni 2011: uitslag botscan, artrose in bijna alle gewrichten – Invaliderend – niks aan te doen- zoek een goede fysiotherapeut voor begeleiding van het ziekteproces.

Zoektocht naar hulp: Eigenlijk kon ik het niet opbrengen, maar toch geprobeerd.

Wekelijks met de taxi  naar een fysiotherapeute aangesloten bij Reuma Friesland. Ik hoorde: “Goed zo, goed zo”, als ik twee minuten ging lopen op een band, drie minuten fietsen en twee minuten roeien, maar ik kon zelfs dat niet. Gevolg heftiger pijn en nog meer beperkingen.

In september 2011 heeft mijn vriendin uit Leeuwarden, voor mij advies gevraagd aan haar fysiotherapeute. Zij kwam met de tip: Bowentherapie, Janna Kroes in Tjalleberd. Ik heb met Janna gebeld en zij vroeg mij “Waarom ga je door met deze fysiotherapie?”. Toen ik de fysio  heb opgezegd was dat een opluchting voor mij. Het was op dat moment duidelijk een “afbraaktherapie”. Dus een afspraak bij Janna Kroes in Tjalleberd.

20 september 2011 met de taxi naar Janna: Ik had wel hoop en mijn vriendin had vertrouwen.

Meteen na de eerste behandeling van Janna was ‘s avonds de heftige pijn uit mijn enkels verdwenen; ook ging het opstaan de volgende ochtend “lichter”. Gedurende vier weken, ben ik één keer in de week behandeld. De vijfde behandeling was, na overleg, drie weken later en de volgende (zesde) afspraak is weer over drie weken. Op een dag rijd ik zelf naar haar toe!

Ik ben nu zeven weken verder. De resultaten en mijn vorderingen zijn wonderbaarlijk:

De gewrichten zijn af en toe nog wel gevoelig, maar de (erge) pijn is verdwenen en het bewegen gaat veel soepeler. Ook neemt de vermoeidheid af.

Ik lig niet meer, door heftige pijnen gedwongen, dagelijks uren op de bank of in bed.

Ik kan zelfs weer autorijden, logeren bij mijn vriendin, haal af en toe weer de boodschappen, korte afstanden kan ik weer zonder rollator lopen. Ik kan weer beter staan, kook weer mijn eigen “potje”, enz., enz.

Dankzij de inzet van mijn vriendin Johanna, het advies van haar therapeute Sjoukje en de behandelingen van mijn Bowentherapeute Janna Kroes in Tjalleberd pak ik nu, na bijna drie jaren, “stapje voor stapje” de draad en mijn leven weer op.

Graag had ik eerder geweten van het bestaan van Bowentherapie.

Ik hoop van harte dat veel (wanhopige) mensen de verlichting van deze therapie ontdekken.

Sint Nicolaasga, 7 november 2011.

Door ‘PW’:

Na jarenlange bezoekjes aan fysiotherapie, manuele therapie, chiropractie, etc. kwam ik via een advertentie in de Mid Fryslander terecht bij Janna.

Onder het motto ‘Baat het niet, schaadt het niet’ besloot ik een afspraak te maken.

“Ik ben enorm blij dat ik deze stap gemaakt heb. Het heeft me heel veel opgeleverd. Ik ging voor lichamelijke klachten – rug en bekken- maar deze bowen therapie heeft meer gebracht dan alleen een verbetering op lichamelijk gebied. Zo is er met mij als persoon ook een hele verbetering ontstaan. Ik durf en kan de wereld beter aan. Meer zekerheid, Nee durven zeggen, het leven makkelijker nemen zoals het is, flexibeler worden; kortom allemaal zaken die mij gemaakt hebben tot een sterkere persoonlijkheid. Met verbazing, krijg ik leuke reacties van collega’s, over een persoon die weet wie ze is en wat ze doet en die bewust kiest voor het leven. Ik kan het een ieder ten zeerste aanraden en zal het ook niet nalaten te doen”.

Medio 2010 ging ik met een dreigende burn-out de zomervakantie in. Ik kwam niet tot rust en zat na drie weken nog steeds huilerig en paniekerig thuis met een hoofd vol gedachten die niet te stoppen waren. Toen wist ik: met gesprekken met een psycholoog alleen red ik het niet.

Gelukkig kon ik snel bij Janna terecht. Tijdens de eerste behandeling kon ik me niet voorstellen dat die minimale beweginkjes over m’n huid zoden aan de dijk zouden zetten. Toch deed het me meer dan ik dacht: in de auto onderweg naar huis al voelde ik me vrolijk, bijna dronken en middenin de nacht lag ik in bed ineens hardop te lachen. Ik begreep niet goed wat er gebeurde, maar liet het heerlijk over me heen komen. Vanaf dat moment was er duidelijk een stijgende lijn voelbaar. Ik ben ervan overtuigd dat het aan de Bowen-therapie te danken is dat ik me na de zomervakantie niet ziek heb hoeven melden en weer aan het werk kon gaan.

Nu, een half jaar later, ga ik nog steeds graag om de drie weken naar Janna, bij wie ik de broodnodige houvast en ontspanning vind.

Als mensen me vragen wat dat nou eigenlijk inhoudt, Bowen-therapie, dan leg ik het meestal maar als volgt uit: acupunctuur, maar dan zonder de naalden!

Door Jan Siersma, Gorredijk:

Via internet kwam ik op het spoor van de Bowen therapie. Omdat de beschrijving mij erg aansprak, met name dat het lichaam zelf aan het werk wordt gezet om te herstellen, heb ik contact met Janna gezocht.

“De eerste keer op de tafel dacht ik zoals vele anderen: “als dit moet helpen, en wat gebeurt er eigenlijk”, maar wel voelde ik op verschillende plaatsen dat er iets gebeurde binnen in mij”.

Na enkele behandelingen bij Janna voelden mijn rug nek en schouders al een stuk soepeler. Ook sliep ik na de eerste keer al een stuk beter, en kreeg veel meer energie.

Nu na 4 keer zijn nog niet alle klachten verdwenen en ben ik blij dat ik deze week weer een afspraak heb, waar ik vol vertrouwen weer heen ga.

Door ‘M.’:

Via een hyves vriendje kwam ik in aanraking met Bowen. Deze praktijk was echter te ver weg van mijn eigen woonplaats en ben ik gaan zoeken naar een adres dichterbij. Zo zoekende kwam ik bij de praktijk van Janna terecht.

Mijn klachten: Ik had bij een ongeval een wervel gebroken en na de 2e operatie blijvende pijnklachten. Tevens heel veel last van het operatielitteken.

Tijdens de eerste keer bij Janna op de bank had ik zoiets “moet mij dit helpen” het kwam een beetje vaag over. Wat wel opvallend was dat ik heel ontspannen weer weg ging. De spanning (niet de spanning omdat dit nieuw was voor mij) die van te voren in mijn lijf zat was wel weg, de pijn was er nog wel.

De tweede behandeling was niet fijn…. ik had meteen na de behandeling enorme spierpijn terwijl ik niets gedaan had. Alleen maar liggen en ondergaan.

De dagen erna trok de spierpijn weg en was mijn lijf echt heel ontspannen en de pijn ook een heel stuk minder.

Ik merkte dat ik beter in mijn vel kwam te zitten en mijn humeur ook steeds zonniger werd.

Nu na de 3e Bowen behandeling is de pijn niet helemaal weg maar ik kan wel zonder reguliere pijnstillers door het leven. Bowen heeft mij gegeven wat ik wilde: “een leven zonder de pijnstillers”.

“Ik ben blij dat ik de weg naar de praktijk van Janna heb gevonden. Ik zal nog wel een paar keer terug moeten gezien de complexheid van de klachten die ik heb maar dat heb ik er zeker voor over”.

Door Jolande Hooisma:

Ik heb een zeer goede ervaring met Bowen.

“Doordat Janna mij heeft behandeld, heb ik bijna geen last meer van hooikoorts”.

Dit is na enkele behandelingen al bereikt!
Verder zaten mijn schouders en rug ook helemaal vast en met Bowen is ook dit probleem geheel opgelost.
De behandelingen zijn erg ontspannend en je merkt erg snel verbeteringen.

Janna, heel erg bedankt!

Jolande Hooisma

Door ‘JH’:

Ik heb hele goede ervaringen met bowen.

Van kinds af aan, heb ik last van cara en ik daar wil van af.

Na de eerste behandeling, voelde mijn lichaam al heel ontspannen aan en ik voelde me super levendig.

Ik voelde na de tweede behandeling eerst niet zo veel, maar voelde me later ontzettend moe en kon ik gemakkelijker loslaten.

Dus al met al heeft het me al veel gebracht en ik zal zeker langskomen, voor een volgende behandeling

Mijn zoon heeft ook twee behandelingen gehad. Op school werd wel gedacht dat hij ADHD had, maar daar wil ik niet aan.

Het is inderdaad een levendig kind, maar ik houd niet van hokjes. Ik heb het idee, dat er muntjes gaan vallen bij hem.

Op school en op het voetbalveld snapt hij veel meer wat de bedoeling is. Net of er meer rust in zijn hoofd is en dat hij nu kan ervaren, hoe het is, als dingen wel lukken.

Het is reuzengoed voor zijn zelfvertrouwen en hier kan hij nu op voortbouwen.

  1. Elizabeth van der Meer

    Graag zou ik willen weten of u ook honden gehandeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema door Anders Norén