Bij paarden maak ik aanvullend vaak gebruik van essentiele olien (o.a. van DoTERRA) op biologische en zuivere basis en zet ik vaak tijdelijk bepaalde kruiden in (uitsluitend hoogste human grade kwaliteit)

Zowel aroma olie als kruiden kunnen een zeer sterk effect teweeg brengen.

Zo is de combinatie van Geranium en Tijmolie ontzettend effectief in het behandelen van mok. Met name mok bij Friezen wordt nogal eens veroorzaakt door mijten. Mijten hebben een hekel aan de werkzame stoffen uit Geranium en Tijm en gaan dood. Beide olien zijn namelijk o.a. sterk antibacterieel zonder de schadelijke bijwerkingen van reguliere mijtdodende middelen. Wintergreenolie (rijk aan methylsalicylaat) is een goede olie op de verdikte huidplooien en maakt deze weer dun en soepel.

Veel behandelde paarden hebben inmiddels de werking van bijvoorbeeld gember ervaren. Gember is een uitstekende afvalstoffen-afvoerder maar bovenal een zeer sterke ontstekingsremmer. Veel paarden met gezondheidsproblemen of die hoog in training staan, zijn vaak in een continue staat van een laaggradig ontstekingsproces. Gember heeft daarbij een zeer heilzame invloed. Maar ook curcuma, zoethout, guldenroede (vochtafdrijver o.a.) en diverse kleisoorten en inulinevezels gebruik ik vaak.