Met Kinesio tape (Vetkin tape wat mij betreft de beste tape op de markt) zijn zeer goede aanvullende effecten te bereiken op een behandeling met de Bowen techniek.

Dankzij de tape kunnen daar waar nodig spierketens ontspannen worden. Denk aan de bovenlijn of de onderhals van jouw paard. Ook is het mogelijk de tape in te zetten op spiergroepen die juist méér geactiveerd zouden moeten worden zoals de ‘dragende’ spieren van de achterhand, de quadriceps in combinatie met de buikspieren. Soms kan een aantal keren deze prikkel inzetten al maken dat een paard, wat eerder steeds in de verkeerde galop aansprong, nu ineens continu wel goed aanspringt. Alsof de ‘schakelaar’ aan gegaan is!

Hulp bij lymfedrainageproblemen

Ook wanneer paarden kampen met stalbenen, oedeem of andere lymfedrainage problemen zoals CPL (chronisch progressief lymfe oedeem), kan Bowen therapie in combinatie met lymfetaping en compressiekousen zeer effectief zijn.

Lymfetaping en compressiekousen worden ingezet nadat uw paard behandeld is: anders is het dweilen met de kraan open. Immers, het onderliggende probleem: stagnatie in afvoer van afvalstoffen, te hoge spierspanning waardoor bloed en lymfevaten bekneld raken, gebrekkige functie van darm, lever en nier moet aangepakt worden. Soms ook zijn aanpassingen in management nodig: meer beweging en ander voer bijvoorbeeld. Bij vrijwel alle oedeemproblemen is er sprake van een niet optimale functie van het darmstelsel. Bowen heeft een zeer goed effect op het verbeteren van orgaanfuncties. Tape en kousen zorgen voor extra ondersteuning tussen behandelingen in.

 

Meer weten?

Wil je meer weten hoe taping en lymfetaping jouw paard kan helpen? Neem contact met me op. Samen bekijken we wat het beste traject is voor jouw paard.