Loopt je paard niet zo losgelaten, soepel of rechtgericht als je zou willen? Ervaar je problemen in aanleuning, balans of regelmaat of loop je op een andere manier letterlijk of figuurlijk vast?
Kom dan voor een uitgebreide houdingscheck en ervaar direct de meerwaarde van Flexchairtraining! Je paard zal je onmiddellijk dankbaar zijn.

De Flexchair in combinatie met Bowen verbetert in zeer korte tijd je corestability en rijvaardigheid, ongeacht je niveau. Balans, beweeglijkheid, volgende zit, souplesse, aansturing en coördinatie worden al in enkele sessies aanmerkelijk beter.

Een paard zal nooit echt ontspannen en in balans kunnen lopen wanneer de ruiter,  al is het maar een fractie, uit balans is of teveel aanspant.

Kom je met klachten, dan worden deze consulten vergoedt door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende polis.
Ik heb een ruime ervaring met het behandelen van rugpijn, houdingsproblemen, scheefstand bekken, beenlengteverschil, nek- en schouderklachten met een vaak blijvend resultaat.

Mijn Flexchairtrainingen hebben meerwaarde: doordat ik ook paarden behandel en zelf rijd, weet ik wat het effect is van de ruiter op het paard.
Al direct hebben kleine correcties in zit of spierspanning van de ruiter een positieve uitwerking op de beweging van je paard.

De Flexchair mobiliseert, ontspant, balanceert, versterkt en versoepelt bekken, wervelkolom, schouder en nek. De Flexchair is een geweldige aanvulling op mijn Bowen techniek. De grote winst is bewustwording: via beeldscherm en spiegel zie en voel je wat je doet en krijg je inzicht in je balans, mobiliteit en bewegingspatroon. Vaak is al aan de houding van de ruiter op de Flexchair te herleiden waarom bijvoorbeeld een wissel de ene kant om wel, maar de andere kant niet lukt!
De Flexchair helpt je om veel symmetrischer te worden in je beweging waarmee je je paard enorm verbetert wat betreft rechtgerichtheid, ontspanning en souplesse.
Een deel van mijn instructie is gebaseerd op de principes uit het Centered Riding van Sally Swift: met minimale inspanning, maximaal resultaat!

Je krijgt oefeningen mee voor thuis op het balanskussen.

Meer weten?

Naast Flexchairtraining kun je bij mij terecht voor de begeleiding van jullie als combinatie  ruiter en paard. Wil je ook ervaren hoe je je paard vrij eenvoudig beter kan laten lopen? Neem gerust contact met me op!