Stressrelease/EMDR therapie

‘Het zit tussen je oren’, is iets dat veel mensen te horen hebben gekregen als er lichamelijk geen oorzaak kan worden gevonden van klachten. Vaak heeft dat een wat negatieve klank, alsof je je zou aanstellen.

De invloed van gedachten en emoties

Toch is er een grote relatie tussen ons ‘hoofd’ en ons lichaam. Onze gedachtes, emoties en overtuigingen zijn ongemerkt veel sterker van invloed op onze gezondheid dan ons lief is. Het heeft een groot effect op hoe ons leven verloopt, welke keuzes we maken (dat kan ik toch niet, daar ben ik niet slim genoeg voor, etc.) en ook hoe gezond we zijn (ik heb dit al zo lang, dit gaat vast niet meer weg, mijn moeder had nu eenmaal ook altijd hoofdpiijn…). 

In een toestand van tevredenheid maakt het lichaam hele andere stoffen aan, dan wanneer je je boos of ongelukkig voelt. Dit heeft een direct effect op klachten en het herstel.

Mijn streven is altijd gericht op het wegnemen van de oorzaak van een klacht of probleem. Dat is waarom ik veel aandacht besteed aan mentaal-emotionele processen: bewuste en onbewuste gedachten, overtuigingen en emoties die van invloed zijn. Ook traumatische ervaringen, zoals ongelukken en langdurige stress zijn vaak belangrijke veroorzakers van pijn en klachten.

Een techniek die hier heel snel veranderingen in teweeg brengt is Stress Release (een EMDR – gelijkende techniek). In vaak enkele minuten oefenen voel je al verschil. Deze techniek leer ik je voor thuis zodat je zelf gereedschappen beschikbaar krijgt om blokkerende gedachten, emoties of ervaringen te neutraliseren. Stress Release oftewel EMDR is verrassend simpel, verrassend snel en blijvend!