Bij mensen met rugklachten is de Veldon Flexchair® een bewezen effectief trainingsmiddel gebleken. En juist samen met Bowen therapie geeft het snelle en uitstekende resultaten bij pijnklachten van de rug, nek- en schouders en bij scheefstand van het bekken. De Flexchair activeert, mobiliseert en balanceert bekken en wervelkolom. Hierdoor is er een groot effect op het centraal zenuwstelsel. Bij rugklachten is er vrijwel altijd sprake van een onjuiste aansturing en aanspanning van spieren. De flexchair verbetert deze aansturing vanuit het zenuwstelsel. Het verbetert daardoor eveneens orgaanfuncties en de concentratie.

Dringt ziekteverzuim aanzienlijk terug

De grote meerwaarde ten opzichte van de zitbal is het beeldscherm. Via het scherm krijg je inzicht in je eigen balans, mobiliteit en manier van bewegen. Enkele oefensessies, in combinatie met de Bowen techniek resulteren al snel in een aanzienlijke pijnvermindering en verbeterde beweeglijkheid en lichaamshouding.

Behandelsessies, zeker in geval van ernstigere (pijn)klachten, starten altijd eerst met een aantal Bowen behandelingen. Het lichaam moet namelijk eerst blokkadevrij en zoveel mogelijk pijnvrij zijn en liefst met een bekken dat weer in balans staat. Daarna gaan we oefenen op de flexchair. Een balanskussen voor thuis is daarbij een eenvoudig maar doeltreffend middel om thuis nog meer profijt uit de sessies te halen. 

Ook voor ruiters en andere sporters

Rijd jij paard? De Flexchair is hét hulpmiddel voor ruiters en andere sporters waarbij balans, evenwicht, mobiliteit en coordinatie van groot belang zijn. Bekijk ook eens mijn pagina over Flexchairtraining voor ruiters.

Voor meer informatie en onderzoeken over de Flexchair kun je onderstaande links bekijken: