De Bowen techniek® is ontwikkeld door wijlen Tom Bowen, een ‘gewoon’ maar opmerkelijk man uit Australië. De basis van de Bowen techniek ligt in de osteopathie.
Bowen was arbeider, sportte graag, coachte jongensvoetbalteams en werkte graag met renpaarden en -honden. Hij scheen een gave te hebben om mens en dier sneller te laten herstellen en beter te laten presteren.

Tom Bowen is volledig autodidact, hij had nagenoeg geen medische opleiding maar las veel. In zijn eerste jaren werkte hij samen met een osteopaat en chiropractor. Hij bleef zich continu ontwikkelen. Veel van zijn kennis en ervaring putte hij uit de ostheopathie en chiropractie maar hij verlegde zijn focus steeds meer naar het gehele lichaam, niet alleen de wervelkolom of organen.

Gaandeweg breidde zijn ‘praktijk’ zich uit. De Australische raad voor gezondheid ontdekte na zijn dood, dat hij duizenden en duizenden mensen behandeld heeft. Gelukkig heeft hij gedurende zijn leven een aantal mensen opgeleid. Dankzij deze mensen heb ik deze bijzondere techniek kunnen leren.

 

tom-bowen

Tom Bowen behandelt een kind met spasmen.


De Emmet techniek

De Emmet techniek is een snelle en effectieve spier-ontspanningstechniek, afgeleid van Bowen therapie. Deze techniek werd ontwikkeld door de Australische Bowen therapeut Ross Emmett.

Emmett ontdekte tijdens zijn werk bij toeval deze techniek. Door op bepaalde punten zacht te drukken of alleen maar vast te houden, merkte hij dat spieren ontspanden en dieren meer mobiliteit en flexibiliteit verkregen. Emmett werkte zijn techniek uit en paste dit ook op zijn cliënten toe.

Meer info

Zie voor meer info de onderstaande links: